Marți, 2 februarie, la orele 19:31, lucrătorii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizați prin SNUAU 112 de către pădurarul din com/sat Capu Câmpului, despre faptul că a identificat o persoană care a sustras mai mulți arbori.

La fața locului, respectiv limita fondului forestier al Cantonului Silvic Isachia, au fost identificați doi pădurari din cadrul O.S Gura Humorului împreună cu un bărbat de 51 ani din comuna Capu Câmpului, care trăgea cu cabalina proprietatea sa, un buștean specia molid cu lungimea de 4 m și diametrul de 42 cm.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că bărbatul, în jurul orelor 19.00,  s-a deplasat în fondul forestier ce aparține de O.S Gura Humorului, de unde a tăiat fără drept, de pe picior un număr de 2 arbori specia molid cu diametrul la cioată de 45 cm, respectiv 42 cm, după care a sustras cu ajutorul cabalinei sale un buștean cu lungimea de 4 m și diametrul de 42 cm, respectiv 0,55 mc.

În urma efectuării măsurătorilor la cioată de către lucrătorii silvici a rezultat faptul că prejudiciul creat prin comiterea faptelor este de 1229,215 lei, respectiv acesta depășește de 5 ori prețul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior. 

În urma cercetărilor desfășurate de către lucrătorii secției de poliție, față de suspect s-a dispus măsura reținerii pentru o durată de 24 de ore, începând cu data de 03.02.2021, ora 00.30 și până pe data de 04.02.2021, ora 00.30, bărbatul fiind introdus în arestul I.P.J Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea  infracțiunilor de ”tăiere fără drept și furt de arbori”, cauza urmând a fi soluționată procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Capu Câmpului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.