Luni, 29 iunie, la ora 21.57, Secția 14 Poliție Rurală Vama a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie din comuna Frumosu, cu privire la faptul că fratele său, de 47 ani, din aceeași localitate, nu a respectat ordinul de protecție emis pe numele său și a intrat în locuința mamei sale.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care l-au identificat pe bărbat, care se afla în stare avansată de ebrietate, fiind agresiv verbal.

În urma discuțiilor purtate cu apelanta și cu mama acesteia, de 79 ani, localnică, a rezultat că în cursul zilei de 29.06.2020, bărbatul a intrat în repetate rânduri în casa în care locuiește mama sa și a amenințat-o cu moartea, deși prin sentința civilă din 22.06.2020, Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a emis un ordin de protecție pe numele său, stabilindu-i mai multe interdicții, printre care i se interzice să se apropie de mama sa, la o distanță mai mică de 10 m.

În momentul efectuării verificărilor, bărbatul a început să manifeste un comportament agresiv la adresa polițiștilor, motiv pentru care a fost  încătușat și condus la sediul P.P. Moldovița. S-a luat legătura cu procurorul de caz, care a opinat pentru reținerea pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca ulterior să se stabilească dacă se impune o altă măsură împotriva sa. S-a dispus reținerea autorului și introducerea acestuia în CRAP al IPJ Suceava.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „nerespectarea hotărârii judecătorești”, și „amenințare”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.