Duminică, 7 iunie, la ora 18.40, polițiștii din cadrul SPR 12 Preutești aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu au fost sesizate prin SNUAU 112 de către numitul C.C., din sat Huși, comuna Preutești cu privire la faptul că T.P., de 64 ani, din aceeași localitate a dispărut de 3 zile.

Cu ocazia  deplasării  la fața locului și din verificările efectuate a rezultat că T.P.  lucra în calitate de văcar, fapt pentru care la  05.06.2020, în jurul orei 07.30, a plecat de la domiciliul său către imașul comunal din sat Huși, fără a se mai întoarce la domiciliu seara.

Acesta locuia împreună cu T.A., care a observat că tatăl său nu s-a mai reîntors, însă acesta mai avea obiceiul de a dormi pe imaș, întrucât consuma frecvent băuturi alcoolice.

Fiind continuate verificările, discutându-se cu mai mulți cetățeni din sat, a reieșit că la 05.06.2020, a fost observat în jurul orelor 11.30 în stare de ebrietate lângă podul ce traversează  râul Șomuz, apoi la aceeași dată în jurul orelor 13.00, o altă persoană a constatat că bovinele nu mai sunt păzite de către T.P., aceasta crezând că a plecat la domiciliul său.

Având în vedere că ultima dată a fost observat lângă podul ce traversează râul Șomuz, s-au efectuat cercetări de căutare de-a lungul râului, atât către Fălticeni cât și către Preutești, fapt pentru care a fost găsit cu fața în jos în albia râului, la o distanță de aproximativ 200 metri de pod înspre sat Preutești. Totodată a fost solicitat la fața locului în sprijin și un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Fălticeni, care au procedat la scoaterea acestuia din râu, fiind constatat decesul de către echipajul medical SMURD.

A fost efectuată cercetarea la fața locului împreună cu tehnician criminalist din cadrul Poliției Fălticeni, cadavrul neprezentând urme de violență.

Cadavrul a fost transportat la Morga Spitalului Mun. Fălticeni pentru efectuarea necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de „ucidere din culpă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.