Marți, 9 noiembrie, la ora 1530, Poliţia Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 de către L. Ana,  despre faptul că pe un drum de pe raza comunei Coșna o persoană a fost prinsă sub o căruță.

P. Cosma de 52 ani din comuna Coșna, în timp ce conducea tractorul agricol neînregistrat, pe drumul comunal Răchita, pe o porțiune de drum în pantă cu indicator coborâre periculoasă, din cauza vitezei neadaptate la condițiile de drum cât și a neînfrânării căruței tractate, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ansamblul condus răsturnându-se pe partea dreaptă, în afara carosabilului. În urma accidentului, conducătorul auto a fost proiectat din tractor, iar peste acesta s-a răsturnat căruța tractată.

 În căruța tractată era transportat material lemnos fără documente legale de transport, în cauză fiind solicitați lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Dorna Candrenilor, care au procedat la inventarierea acestuia, rezultând cantitatea de 1,80 mc. lemn de foc.   

Materialul lemnos reprezintă pari din lemn proveniți de la demontarea unui gard de către numitul P. Cosma.

Față de această situație s-a luat măsura sancționării contravenționale a lui P. Cosma, pentru nerespectarea prevederilor art.  19, alin.1 lit. „a” din Legea nr. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de material lemnos sus-menționată, care a fost predată în custodie organelor silvice.

În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a lui P. Cosma, care a fost transportat la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde, după ce i s-au acordat îngrijiri medicale, i s-a stabilit următorul diagnostic: „plăgi escoriate fronto-parietale”.

Conducătorul auto nu a fost testat  cu aparatul etilotest, dar i s-au recoltat și probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat” și  „vătămarea corporală din culpă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.