Marți, 19 noiembrie, la ora 21:20, o patrulă din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei a oprit pentru control pe DJ 172 din comuna Coşna, autoutilitara condusă de un localnic de 34 de ani, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, acesta declarând faptul că, personalului silvic care trebuia să-i întocmească avizul de însoţire nu-i funcţiona tableta de emitere a codului unic de înregistrare, având descărcat acumulatorul şi urma să-i înmâneze ulterior documentul respectiv.   

În cauză, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 9,68 m.c. lemn de foc din specia fag, provenită dintr-o partidă constituită pentru lemn de foc către populaţie, din cadrul Ocolului Silvic Privat Telciu din comuna Coşna.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 1.548 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.