Joi, 12 noiembrie, la ora 10:25, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 de către Viorel F., din comuna Dorna Arini, despre faptul că pe raza satului Rusca, a avut loc un accident, respectiv s-a răsturnat un tractor forestier.

Din cercetări s-a stabilit că în jurul orei 10:00, Neculai B., de 73 ani, din comuna Dorna Arini, sat Ortoaia, s-a deplasat în fondul forestier proprietatea sa, la volanului tractorului său forestier, pentru  a strânge lemne de foc. Acesta era însoțit de către Viorel F., din aceeași localitate.

În timp ce se deplasau spre locul numit „Piciorul lung”, pe un drum forestier nedestinat circulației publice, Neculai B. a efectuat manevra de întoarcere, iar din cauza terenului accidentat și în pantă, acesta a pierdut controlul asupra tractorului forestier și a alunecat la volanul acestuia pe versant.

După circa 100 metri, utilajul forestier s-a răsturnat cauzând lui Neculai B. leziuni incompatibile cu viața.

Conform declarației martorului  Viorel F., acesta în momentul în care a văzut că Neculai B. a pierdut controlul autovehiculului a reușit să se salveze sărind din utilaj.         

Având în vedere locul producerii evenimentului, respectiv teren greu accesibil, pentru recuperarea cadavrului a fost solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul Salvamont Vatra Dornei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă.

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.