Miercuri, 1 iulie, la ora 1:20, patrula din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a fost sesizată prin SNUAU 112, de către  Florin P., de 26 ani, din comuna Dornești, cu privire la faptul că autori neidentificați i-au sustras un moped.

În urma deplasării la fața locului și a cercetărilor efectuate a rezultat că  Florin P. este deținătorul un moped marca Keeway. 

Astfel, marți, 30 iunie, în jurul orei 23:30, Florin P. s-a deplasat cu mopedul mai sus indicat de la locuința bunicii sale din comuna Dornești către domiciliu, însă până să ajungă acasă, acesta s-a oprit la locuința unui prieten din comuna Dornești. Atunci, Florin P. a parcat mopedul pe domeniul public de pe strada Dreptății din comuna Dornești,  în fața porții de acces, a luat asupra sa cheile de contact, după care a intrat în curtea imobilului, lăsând mopedul nesupravegheat.

Ulterior, la ora 1:17, când intenționa să meargă acasă,  Florin P. a constatat faptul că, în intervalul orar 23:30-1:16, persoane necunoscute i-au sustras mopedul.

Ca urmare a investigațiilor specifice desfășurate,  a rezultat faptul că mopedul a fost sustras la 01.07.2020, ora 00:17, autorul faptei fiind o persoană din comuna Dornești, cu  porecla „Blondu”. 

 Valoarea mopedului sustras a fost estimată de proprietar la 450 euro.

La data de 01.07.2020, ca urmare a investigațiilor desfășurate s-a stabilit identitatea autorului infracțiunii de furt ca fiind Raul I., cu domiciliul în comuna Dornești.

S-a procedat la localizarea și identificarea susnumitului, fiind totodată identificat și bunul sustras, care a fost predat persoanei vătămate.

Prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Suceava.

În cursul zilei de 02.07.2020 Raul I. va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea dispunerii măsurilor legale.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.