Un bărbat din comuna suceveană Fântâna Mare a rămas fără 9.000 de euro din contul bancar, totul după ce a transmis datele personale, fără să verifice cu atenție cui le transmite.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, în cursul zilei de marți, bărbatul din comuna Fântâna Mare a primit un mesaj tip text, în care se preciza faptul că o plată în valoare de 410.22 lei este în curs de procesare către o unitate de pariuri sportive, iar pentru anularea plăţii i-a fost indicat un număr de telefon care ar fi aparţinut aparent unei unităţi bancare.

Astfel, bărbatul a transmis datele cu caracter personal unui necunoscut, iar imediat după, acesta a rămas fără suma de 9.000 de euro în contul bancar.

„Întrucât nu avea nicio tranzacţie realizată la vreo unitate de pariuri sportive, bărbatul a sunat la numărul de telefon la care se făcea referire în mesaj, ocazie cu care a răspuns un bărbat care s-a prezentat a fi angajat al băncii unde era deschis contul bancar.

Acesta i-a solicitat persoanei vătămate datele înscrise pe cardul său de debit, respectiv numărul cardului, data de expirare şi codul CVV, precum şi ultimele şase cifre ale CNP-ului, cu pretextul că are nevoie de aceste informaţii pentru a putea bloca tranzacţia fictivă către agenţia de pariuri sportive. După furnizarea datelor solicitate, din contul bancar al părţii vătămate a fost sustrasă suma de 9.000 de euro”, au precizat oficialii Poliţiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.