Marți, 14 mai, la ora 01:12, V.P., din comuna Hudești, județul Botoșani, participant la trafic, a sesizat prin SNUAU 112 faptul că pe DJ 176, în sat Strâmtura din comuna Vama, arde un autoturism.

La fața locului, pe DJ 176, km 3+100 m, pe partea dreaptă a sensului de mers Vama – Moldovița, a fost găsit un autoturism care ardea, incendiul fiind ulterior stins de către pompierii militari.

Autoturismul a ars în totalitate, fără a se extinde aria incendiului.

La fața locului a fost identificat proprietarul autoturismului, V.H., de 64 ani, din comuna Frumosu, care a relatat faptul că la 14.05.2019, în jurul orei 01:10, se deplasa de la locul de muncă din Vama, spre domiciliul său din comuna Frumosu, conducând autoturismul proprietate personală marca Mercedes A140, fiind însoțit de către colegul său de muncă D. S., iar când a ajuns în locul menționat, a fost atenționat prin semnale luminoase de către conducătorul unui autoturism care circula din sensul opus, motiv pentru care a oprit. A coborât din autovehicul împreună cu D.S. și conducătorul celuilalt autoturism, respectiv apelantul 112, care i-a arătat că de sub autoturismul său ies scântei și imediat acesta a fost cuprins de flăcări.

Pompieri militari au stabilit ca și cauză a producerii incendiului la autoturism, un scurtcircuit la instalația electrică.

Proprietarul V. H. a relatat verbal că nu are suspiciuni cu privire la cauzele producerii incendiului și că prejudiciul ar fi de aproximativ 800 euro.

A fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „distrugere din culpă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.