Joi, 14 noiembrie, la orele 12:35, polițiștii Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza de competență, au fost sesizaţi prin 112 de către șeful de tură la Balastiera Molid din comuna Vama a SC. Calcarul SA Pojorâta, despre faptul că un angajat s-a lovit la brațul drept într-un utilaj al balastierei.

La fața locului s-au deplasat polițiștii secției care au constatat că cele sesizate se confirma, victimă fiind  Toader D. de 62 ani din comuna Frumosu, fiind preluat de un echipaj SMURD.

Cu ocazia deplasării la fața locului, s-a stabilit faptul că aspectele sesizate se confirmă, în sensul că a fost identificată victima  Toader D., în stare conștientă, cu membrul superior drept smuls din zona umărului, detașat de corp și cu sângerări abundente. 

Cu ocazia cercetării locului faptei efectuată în incinta balastierei Molid, punct de lucru al SC Calcarul SA Pojorâta, angajații identificați la fața locului au indicat locul în care a fost găsită victima, respectiv un utilaj tip concasor prevăzut cu bandă de evacuare a materialului concasat. La capătul benzii de evacuare, pe sol, au fost identificate  mai multe pete de sânge, persoanele prezente declarând că în acel loc a fost identificată victima. 

 În urma efectuărilor de verificări, s-a stabilit faptul că  Toader D. este angajat al SC Calcarul SA Pojorâta din primăvara anului 2019, unde deţine funcţia de muncitor necalificat iar la 14.11.2019, acesta, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor la utilajul concasor, pe fondul neatenţiei, şi-a prins brațul drept la banda de evacuare, cauzându-şi leziuni.

 Din verificările efectuate, s-a mai stabilit faptul că la ora producerii evenimentului, acesta manevra singur utilajul sus-amintit.

 Date fiind aspectele constatate cu ocazia efectuării verificărilor sus-amintite au fost săvârşite următoarele infracţiuni: “vătămare corporală din culpă”, ”neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi ”nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.