Duminică, 12 iulie, la ora 16.45, T.I., din orașul Siret, a sesizat telefonic Poliția orașului Siret cu privire la faptul că o persoană de sex masculin provoacă scandal la barul pe care apelantul îl deține pe raza comunei Grămești. Sesizarea a fost transmisă telefonic patrulei de serviciu din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, formată din agent de poliție S.A., de 26 ani, din mun. Suceava și agent de poliție O.R., de 21 ani, din com. Zamostea, care s-au deplasat la fața locului.

În urma sesizării primite, polițiștii au intervenit la barul din Grămești, unde au identificat persoana despre care apelantul a sesizat că provoacă scandal. Polițiștii s-au legitimat, și-au declinat calitatea și i-au explicat lui U.D.C. de 50 ani, din com. Grămești motivul prezenței la fața locului, solicitându-i totodată să se legitimeze.

Bărbatul a refuzat să se legitimeze în mod repetat, chiar și după ce i s-a adus la cunoștință faptul că refuzul legitimării constituie contravenție și că pentru stabilirea identității sale se va impune conducerea sa la sediul Poliției. Acesta nu s-a conformat solicitărilor lucrătorilor de poliție devenind agresiv verbal, motiv pentru care polițiștii au procedat la imobilizarea și încătușarea acestuia, după care l-au introdus în autospeciala de poliție. Pe drumul către sediul Poliției, bărbatul a continuat să se manifeste agresiv, i-a amenințat în mod repetat pe ambii agenți, la un moment dat zbătându-se și lovindu-l cu piciorul în zona capului pe agentul S.A.

Agentul nu a suferit leziuni vizibile însă urmează a se prezenta le Serviciul de Medicină Legală pentru a solicita examinarea medicală și eliberarea unui certificat medico-legal.

S-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore față de suspectul U.D.C., începând din 12.07.2020, ora 21.30 și a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „ultraj”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.