Joi, 9 mai, în jurul orei 14:20, polițiștii SPR 12 Preutești, au fost sesizați de O.S. de la Poliția mun. Fălticeni, despre faptul că, Vasile B., de 60 ani, din com. Hârtop, a decedat la ora 06:30, în Spitalul Județean Suceava, cu diagnosticul clinic „tcc grav, hematom extradural acut emisfer drept, hematom subdural acut”.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că la data de 3 mai, în jurul orei 09:00, Vasile B. a mers la cimitirul din sat împreună cu fratele său, N. B., din municipiul Iași, întrucât se făcea pomenirea morților.

Din declarația lui N.B., rezultă faptul că Vasile B. a consumat băuturi alcoolice de la persoanele din cimitir, după care a fost rugat de către acesta să meargă acasă întrucât se simțea rău.

În jurul orei 13:00, în timp ce mergeau spre casă, Vasile B. se simțea obosit și acuza dureri de cap, iar la 10-15 metri de locuința unei familii a căzut brusc în genunchi, iar apoi pe o parte cu capul de șoseaua betonată, unde a rămas inconștient.

La fața locului au fost prezente mai multe persoane iar unul din cetățeni, l-a transportat spre domiciliu cu mașina personală, pe bancheta din spate.

Fratele său, văzând că nu-și mai revine din starea de inconștiență, a sesizat prin SNUAU 112, în jurul orei 13:30, intervenția unui echipaj de ambulanță la fața locului, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate, după care Vasile B. a fost transportat la Spitalul Județean Suceava cu diagnosticul „comă-etiologie necunoscută”.

La data de 3 mai, Spitalul Județean Suceava, a sesizat polițiștii din cadrul SPR 12 Preutești, cu privire la cauză, iar din verificările efectuate, nu au fost constatate fapte de natură penală.

Din discuțiile purtate cu fratele său cât și cu vecinii, reiese faptul că Vasile B. era cunoscut ca fiind consumator frecvent de băuturi alcoolice.

A fost anunțat SML Suceava în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor producerii decesului.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „ucidere din culpă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.