Luni, 26 septembrie, la ora 12:20, lucrătorii Secției 10 P.R. Gura Humorului au fost sesizați prin intermediul SNUAU 112 de către Florin C. din  Mănăstirea Humorului despre faptul că un lemn a căzut peste o persoană în pădure.

La faţa locului s-au deplasat lucrătorii  Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, însoţiţi de un tehnician criminalist din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, care, din verificările efectuate au constatat următoarele:

În zona împădurită din satul  Mănăstirea Humorului unde are exploatare forestieră o societate comercială au fost identificaţi  Florin C., Mihai B. şi  Radu B., angajaţi ai societăţii amintite anterior, ultimul aflându-se întins pe sol cu faţa în sus.

Echipajul de ambulanţă a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare pentru Radu B. de 53 ani, constatând decesul acestuia.

Din relatările martorilor a rezultat faptul că în timp ce Radu B. proceda la tăierea cu un motofierăstrău a unui arbore specia brad a fost surprins de căderea unei bucăţi din vârful arborelui, care l-a lovit în plin. În apropierea bărbatului a fost identificat un motofierestăru, precum şi o cască de protecţie de culoare roşie, care au fost ridicate.

De asemenea, despre prezentul eveniment a fost înştiinţat Inspectoratul Teritorial de Muncă, la faţa locului deplasându-se un lucrător din cadrul acestei instituţii.

Cadavrul bărbatului a fost depus la morga Spitalului Orăşenesc Gura Humorului în vederea efectuării necropsiei.

  În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, cauza urmând a fi soluționată procedural prin Parchetul de pe Lângă Judecătoria Gura Humorului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.