În a doua zi a anului 2022, lucrătorii Secției nr. 14 Poliție Rurală Vama, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza de competență, au fost sesizați prin apel SNUAU 112 de către S. Nicoleta din comuna Moldovița despre faptul că fostul soțul face scandal la domiciliu și a agresat-o fizic.

 La fața locului s-a constatat că aspectele reclamate se confirmă. M. Mihăiță aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, pe fondul unui conflict spontan avut cu fosta soție, a început să provoace scandal la domiciliul comun, a amenințat-o pe aceasta cu acte de violență și a lovit-o cu pumnul în zona brațului stâng, provocându-i leziuni.

 Având în vedere că la sosirea lucrătorilor de poliție M. Mihăiță se afla în podul casei, având asupra sa un topor și se manifesta agresiv, a fost solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul SAS Suceava, intervenindu-se în forță, agresorul fiind imobilizat și încătușat.

 În urma celor constatate a fost constituit dosarul de urmărire penală cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „Violență în familie”, faptă prev. și ped. de art. 199, alin. (1) raportat la art. 193, alin. (1) din Codul Penal și ”Amenințare”, faptă prev. și ped. de art. 206 alin.1 din Codul penal.

Având în vedere aspectele de mai sus, lucrătorii de poliție ai Secției 14 Poliție Rurală Vama au aplicat formularul de evaluare a riscului, fiind întrunite condițiile pentru emiterea ordinului de protecție provizoriu.

Astfel, la data de 02.01.2022, a fost emis ordinul de protecție provizoriu, împotriva lui M. Mihăiță, valabil de la data de 02.01.2022, până la data de 07.01.2022, acestuia fiindu-i aduse la cunoștință măsurile cuprinse în ordin.

Ulterior,  M. Mihăiță a fost transportat la Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc unde a rămas internat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.