Duminică, 20 iunie, la orele 23:48, lucrătorii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către numita R. Ecaterina, din comuna Pârteștii de Jos, jud. Suceava, cu privire la faptul că soțul nu a venit încă acasă.

Apelanta a declarat faptul că soțul acesteia R. Constantin, în vârstă de 69 de ani, cu care locuiește pe raza comunei Pârteștii de Jos, s-a deplasat în după amiaza zilei de 20.06.2021, la o persoană din localitate, pentru a juca șah.  În jurul orei 22.30, văzând că soțul nu revine la domiciliu, l-a contactat telefonic pe acel bărbat, care i-a spus faptul că numitul Rus Constantin a plecat spre domiciliul său în jurul orei 22.25.

În timp ce lucrătorii de poliție se deplasau spre locuința apelantei, în momentul în care se aflau pe podul din fier suspendat, construit peste albia pârâului Soloneț, au observat la lumina lanternei, în albia pârâului, un material textil de culoare galben. Trecând pe celălalt mal al pârâului, la o distanță de circa 50 de metri în aval de pod, s-a putut observa cadavrul unei persoane de sex masculin, care nu dădea semne vitale, acesta fiind ancorat în niște crengi. La fața locului a fost solicitat sprijin angajaților ISU Suceava, care au procedat la scoaterea din albia pârâului a acelui cadavru. Fiind adus la mal, cadavrul s-a constatat că aparține lui R. Constantin, aspect confirmat de un angajat ca paznic la Primăria Pârteștii de Jos. La fața locului a fost solicitat și un echipaj de ambulanță, care nu a putut decât să constate decesul celui în cauză.

Fiind efectuată examinarea vizuală a cadavrului nu au fost identificate urme de lovire sau zgâriere care ar fi putut produce decesul acestuia. Din verificările efectuate, s-a constatat faptul că numitul R. Constantin, a fost văzut în jurul orei 23.00 la barul denumit „La Sam”, situat pe raza satului Pârteștii de Jos, de unde a cumpărat două sticle cu vin și părea a fi sub influența băuturilor alcoolice.

Cadavrul bărbatului a fost depus la morga Spitalului orășenesc Gura Humorului, urmând  a fi efectuată necropsia acestuia. A fost sesizat Serviciul de Medicină Legală Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea din culpă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.