Miercuri, 18 martie, la ora 18:00, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Frasin au fost sesizaţi telefonic despre faptul că în zona Bucșoaia circulă un autoturism VW Passat, care are avarii și nu are numere de înmatriculare. 

Cu ocazia verificărilor efectuate pe raza orașului Frasin, zona Suha s-a identificat autoturismul VW Passat, care nu avea montate plăcuțe de înmatriculare, fiind condus de către Ioan P., de 58 ani, din municipiul Pașcani, județul Iași, care emana halenă alcoolică.

De asemenea, în timpul verificărilor, polițiștii din cadrul Poliției orașului Frasin au fost sesizați telefonic despre faptul că Ioan P. ar fi sustras 2.650 de lei de la Stația Peco a SC.PECOPAN SERV, din oraș Frasin.

S-a procedat  la controlul corporal al lui Petroiu Ioan Valter, iar asupra sa au fost găsite următoarele bunuri: un portofel în care avea suma de 308 lei, suma de 2.200 se aflau intr-un buzunar de la geaca.

Ioan P. a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de 0.88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu această ocazie Ioan P. a declarat verbal faptul că în data de 16 martie 2020 a fost depistat de către polițiștii Poliției orașului Frasin conducând autoturismul în stare de ebrietate, fără asigurare obligatorie valabilă și că i-a fost reținut permisul de conducere, certificatul de înmatriculare al autoturismului și numerele de înmatriculare ale acestuia. De asemenea, Ioan P. a declarat verbal faptul că a sustras de la Stația Peco a SC.PECOPAN SERV din orașul Frasin, o sumă de bani dintr-un sertar, profitând de neatenția gestionarului, după care a plecat la volanul autoturismului său în zona Bucșoaia, unde a făcut cumpărături, ulterior fiind identificat de Poliție.

Având în vedere această situație, Ioan P. a fost condus la Spitalul Gura Humorului unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat s-a dispus măsura preventivă a reținerii pentru 24 ore, începând de la 19 martie 2020, ora 2:00, acesta fiind introdus în CRAP al IPJ Suceava.

Ulterior, prin  Încheierea nr. 28/2020 Judecătoria Gura Humorului, față de inculpat s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile, începând de la data de 20.03.2020 până la data de 18.05.2020, instanța stabilind ca organ de supraveghere Poliția Municipiului Pașcani, jud. Iași.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „furt”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.