Marți, 24 noiembrie, la orele 15:25, o patrulă din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală  Dărmăneşti a oprit pentru control pe DJ 208 V, pe raza localității Pătrăuți, autoturismul condus de un localnic de 38 de ani.

Conducătorului auto i s-a solicitat sa prezinte documentele, cel în cauză a prezentat permisul de conducere, certificatul de înmatriculare al autoturismului şi polița RCA care era expirată din data de 15.10.2020.

În urma verificărilor efectuate în interiorul autoturismului, poliţiştii au identificat 1.400 ţigarete de provenienţă extracomunitară şi mai multe articole pirotehnice.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „contrabandă” și  „efectuarea de orice operațiuni cu articole pirotehnice”, iar bunurile în valoare de aproximativ 7.560 lei, au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii 132/2017, cu amendă în sumă de 1.000 lei, totodată fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare al autoturismului și setul de plăcuțe de înmatriculare, din cauza lipsei poliței de asigurare auto RCA. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.