Joi, 11 februarie, la orele 2:25, patrula din cadrul SPR 4 Gălănești a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112, de către numitul G. C., cu privire la faptul că un tânăr a fost agresat de către nașul său.

În baza sesizării, echipajul de poliție s-a deplasat la locul indicat de către apelant, iar din primele verificări a reieșit faptul că numiții A. I., de 17 ani și G. C., ambii din com. Putna, se aflau la domiciliul numitului L.P., de 48 ani, din aceeași localitate și consumau băuturi alcoolice. La un moment dat, numitul L.P., fiind într-o stare avansată de ebrietate, a sesizat că i-ar lipsi o sumă de bani, iar atunci s-a iscat un conflict spontan între el și numitul A.I., în urma căruia, L.P. a scos din buzunar un briceag de dimensiuni mici, cu care l-a agresat pe A.I., provocându-i o plagă de circa 2-3 centimetri. Pentru a nu degenera conflictul, numiții G.C. și A.I. au părăsit imobilul lui L.P., deplasându-se spre locuința persoanei vătămate. Ajunși la locuința lui A.I., G.C. a apelat SNUAU 112 pentru a solicita intervenția unei ambulanțe și a unui echipaj de poliție.

Persoana vătămată a fost preluată de un echipaj SAJ Rădăuți, care i-a acordat îngrijirile medicale și apoi a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Suceava, în stare stabilă hemo-dinamic, urmând a i se acorda îngrijiri medicale de specialitate. Ca diagnostic preliminar s-a stabilit plagă înjunghiată zonă torace.

Din discuțiile purtate cu acesta, a reieșit faptul că numitul L.P. se afla într-o stare avansată de ebrietate atunci când a săvârșit fapta.

Locul faptei este asigurat de către polițiști din cadrul SPR 3 Marginea și SPR 4 Gălănești, cu sprijinul unui lucrător din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți.

Au fost informați lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Suceava, precum și procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

S-a stabilit ca cercetările să fie efectuate în primă fază sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „lovirea sau alte violențe”.

În urma consultării cu procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, acesta a dispus schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de „lovire sau alte violențe” în infracțiunea de „tentativă de omor”.

 L.P.ț a fost prezentat procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava ocazie cu care acesta a dispus măsura reținerii suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în data de 12.02.2021 acesta să fie prezentat unui judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava în vederea dispunerii față de acesta a unei măsuri preventive.                                 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.