Luni, 22 iunie, în jurul orei 13:01, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 de către Mărioara C. de 30 ani domiciliată în comuna Putna, cu privire la faptul că are scandal cu soțul ei Dumitru.

Cu ocazia intervenției la fața locului s-a stabilit că apelanta este căsătorită din anul 2017 cu Dumitru C. de 34 ani, domiciliat în comuna Putna și locuiesc împreună în imobilul la care au fost identificați. S-a stabilit faptul că Dumitru C. a revenit la domiciliu la 15.06.2020 din străinătate și pe fondul geloziei manifestate față de soția sa și a consumului de băuturi alcoolice, între cei doi soți au apărut neînțelegeri, hotărând de comun acord să divorțeze în fața notarului. Ulterior între cei doi soți au apărut discuții în contradictoriu datorită faptului că nu s-au înțeles cu privire la împărțirea bunurilor dobândite în timpul căsătoriei.

Astfel în data de 21.06.2020, în cursul serii, Dumitru C. a luat de la domiciliul comun un autoturism marca Seat care este înmatriculat pe numele apelantei iar ulterior în cursul nopții aceasta și-a recuperat autoturismul de pe raza comunei folosind o dublură a cheii, documentele de înmatriculare ale autoturismului rămânând la susnumit.

În data de 22.06.2020, în jurul orelor 12:30 Dumitru C. a revenit la domiciliu, solicitându-i soției sale restituirea autoturismului Seat și a unei sume de bani iar în momentul când soția a refuzat acest lucru ar fi amenințat-o pe aceasta. Totodată acesta și-a împins  soția, fără a întreprinde alte acte de violență asupra acesteia. Aceste aspecte rezultă din declarația persoanei vătămate, Dumitru C. susținând că nu sunt adevărate aceste aspecte. La fața locului s-a constatat faptul că apelanta nu prezintă urme vizibile de violență și nu a solicitat acordarea de îngrijiri medicale, declarând în scris faptul că nu dorește să fie examinată de medicul legist și nici nu solicită eliberarea unui certificat medico-legal.

În cauză a fost depusă plângere scrisă de Mărioara C., întocmindu-se dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „furt în scop de folosință”și „violență în familie”.

S-a procedat la întocmirea formularului de risc constatându-se faptul că există risc iminent asupra vieții și integrității victimei, motiv pentru care a fost emis ordinul de protecție provizoriu din data de 22.06.2020, valabil pentru perioada 22.06.2020, ora 14.30 până la data 26.06.2020, ora 14.30. Dumitru C. a fost evacuat din imobilul de domiciliu și s-a interzis să se apropie la o distanță mai mică de 200 metri față de soția sa  Mărioara C. și față de minorul pe care victima îl are dintr-o altă căsătorie. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.