Joi, 17 septembrie, la orele 12.25 lucrătorii Secției 14 Poliție Rurală Vama au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat cu privire la faptul că T.N. din comuna Vatra Moldoviței, sat Paltinu, în timp ce se afla în fondul forestier de pe raza satului Paltinu, în zona denumită Păușa, desfășurând activități de exploatare a materialului lemnos, a fost lovit de un arbore, provocându-i leziuni.

La data de 17.09.2020, în jurul orelor 9:00, în baza unei înțelegeri verbale cu administratorul unei firme, victima și apelantul s-au deplasat pe raza Cantonului Silvic Paltinu, pentru a lua lemne de foc, firma administrata de T.S. având în locul respectiv exploatare forestieră.

În jurul orelor 11.00 T.N. a fost lovit de un arbore tăiat care se afla în poziția vertical sprijinit de vârful altor arbori, provocându-i leziuni.

Cu ocazia efectuării de verificări, s-a constatat faptul că apelantul și T.N. nu sunt angajați la operatorul economic și că la data respectivă se aflau pe punctul de lucru al societății, în baza acordului verbal cu administratorul.

T.N. este diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, plagă occipitală, contuzie coloană vertebrală cervicală, fractură piramidă nazală, fiind transportat la Spitalul Județean Suceava, pentru îngrijiri medicale.

Cercetările urmează a fi efectuate de către lucrătorii Postului de Poliție Vatra-Moldoviței, în cauză fiind informați și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava.

Administratorului firmei, i s-a adus la cunoștință că la rândul său, are obligația de a informa Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, despre producerea evenimentului.

S-a întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunilor de „Vătămare corporală din culpă”, „Neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi „Nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.