Vineri,  01.05.2020, ora 12.57, polițiștii orașului Frasin au fost sesizați prin SNUAU 112 de către C. Marin, de 32 ani, din comuna Stulpicani, cu privire la faptul că, aflându-se cu taf-ul în pădure pe raza comunei Stulpicani, C. Vasile, de 52 ani, din aceeași localitate, s-a dezechilibrat, a căzut de pe taf și a decedat.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că apelantul s-a deplasat cu taf-ul particular în partida UP 2, UA 34 situată pe raza Cantonului Silvic din cadrul Ocolului Silvic Frasin împreună cu numitul C. Vasile din comuna/sat Stulpicani, județul Suceava.

În jurul orei 12.30, în timp ce numitul C. Marin trăgea cu taf-ul material lemnos în zona de pădure indicată mai sus, C. Vasile se afla pe tractor și se ținea cu o mână de gratia din metal a geamului din spate. În momentul în care au trecut printr-o zona denivelată, a fost aruncat sub roata stângă spate a vehiculului. Conducătorul auto și-a continuat drumul încă circa 7 m, observând cele întâmplate, a oprit taf-ul, s-a deplasat la persoana vătămată, constatând decesul acestuia.

La sosirea ambulanței C. Vasile nu prezenta semne vitale, având leziuni în zona capului și a corpului, personalul medical stabilind că decesul a survenit în momentul producerii accidentului.

C.  Marin și C.  Vasile s-au deplasat în suprafața de pădure în calitate de persoane fizice, nu erau angajate la nici o societate forestieră, nu era deschisă partidă de exploatare și fără știrea pădurarului de canton.

La fața locului s-a deplasat și o echipă operativă formată din lucrători de poliție din cadrul Biroului Silvic Suceava și de la Garda Forestieră Suceava pentru a clarifica împrejurările transportului de material lemnos.

Având în vedere că decesul  lui C. Vasile s-a produs ca urmare a leziunilor suferite în cadrul unui accident de muncă, a fost informat Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, pentru efectuarea de cercetări și întocmirea actelor de constatare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 319/2006 a sănătății și securității în muncă.

În cauză se va dispune efectuarea necropsiei cadavrului care a fost transportat la Morga Spitalului orășenesc Gura Humorului, în vederea  stabilirii cauzei decesului.

Cercetările vor fi continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,ucidere din culpă”, ,,neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, ,,nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, ,,tăiere fără drept de arbori”, și ,,furt de arbori”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.