Miercuri, 5 februarie, la orele 8:29, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ulma au fost sesizați prin SNUAU 112 de către Costel J. din comuna Straja cu privire la faptul că muncitorii angajați la firma administrată de acesta, în timp ce executau lucrări de tăiere a arborilor în pădure, în urma doborârii unui copac specia molid, în cădere, acesta a rupt creanga unui alt copac specia fag, care l-a lovit pe Dionisie B. de 45 ani din Ulma în zona capului, provocându-i răni grave.

La fața locului a fost identificat Petru Ș., fasonator mecanic angajat al S.C. CIP&IONY S.R.L., împreună cu Ilie M. în calitate de tafist, angalajt al S.C. CIP&IONY S.R.L , administratorul firmei S.C. CIP&IONY S.R.L, Ciprian J. și pădurarul Cantonului Silvic „Tonchi”, iar din discuțiile purtate cu aceștia au rezultat următoarele: 

La data de 5 februarie, Petru Ș., în calitate de fasonator mecanic din cadul S.C. CIP&IONY S.R.L, împreună cu ajutorul de fasonator mecanic Dionisie B. din cadrul S.C. CIP&IONY S.R.L, ambii din comuna Ulma, se aflau într-o pădure pe raza comunei Ulma,  zona „Roșâșnei”, unde executau lucrări de tăiere a arborilor.

În jurul orei 8:00, în timp ce Petru Ș. tăia cu drujba un arbore de esență rășinoase specia molid, în cădere, acesta a lovit  un alt arbore de esență fag. Din acesta s-a rupt o creangă, care i-a căzut numitului Dionisie B. în zona capului, provocându-i leziuni. 

Având în vedere cele întâmplate, Ilie M. l-a contactat telefonic pe administratorul firmei, de producerea evenimentului, acesta solicitând prin SNUAU 112, intervenția unei ambulanțe. Ilie M. împreună cu Petru Ș. l-au coborât din pădure cu utilajul forestier tip TAF pe Dionisie B., după care l-au pus într-o autoutilitară și au pornit spre Spitalul Municipal Rădăuți. Ajunși în comuna Brodina, în apropierea Bisericii Ortodoxe din satul Sadău s-au intersectat cu echipajul SMURD – Detașamentul Vicovu de Sus, care l-a preluat și transportat la Spitalul Municipal Rădăuți pe bărbat.

Întrucât starea de sănătate a lui Dionisie B. era gravă, acesta a fost transferat la Spitalul de Urgență Suceava.

Administratorul firmei S.C. CIP&IONY S.R.L, a anunțat reprezentanții Ocolului Silvic Falcău de producerea accidentului în timpul muncii, la fața locului fiind solicitat pădurarul Cantonului Silvic „Tonchi”.

La fața locului a fost identificată casca de protecție ce o purta pe cap Dionisie B., care din cauza loviturii, a fost proiectată la câțiva metri de locul faptei. 

Totodată, administratorul firmei S.C. CIP&IONY S.R.L a luat legătura telefonic cu Inspectoratului Teritorial de Muncă, care a fost informat despre evenimentul care a avut loc, urmând ca la fața locului să se deplaseze o echipă operativă care va efectua cercetări. 

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, cercetările urmând a fi continuate de Postul de Poliție Ulma.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.