Un bărbat din Vaslui a fost arestat din cauza unor mesaje trimise pe whatsapp soției sale din Spania. Bărbatul a fost arestat de polițiștii din Iași în baza unui mandat european emis de judecătorii din Carlet, Spania. 

Gheorghe Iacob, în vârstă de 45 de ani, a locuit în trecut în Spania, alături de partenera sa de viaţă. Acolo a fost cercetat pentru violenţă în familie şi, din luna iunie 2020, avea un ordin de protecţie emis pe numele său, care îi interzicea, printre altele, să ia legătura prin orice mijloc cu soţia.

„La datele de 17.06.2020 şi 18.06.2020, numitul Iacob Gheorghe a încălcat interdicţia de comunicare ce i-a fost impusă, respectiv a contactat victima pe WhatsApp (i-a transmis mesaje)”, au precizat anchetatorii spanioli în mandatul de arestare, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Imediat după ce şi-a contactat din România soţia, aceasta a mers la poliţie şi s-a plâns de încălcarea ordinului de protecţie.

În Spania, această faptă este sancţionată cu un an de închisoare. Iacob a fost de acord să fie trimis în ţara iberică pentru a fi judecat.

 

 

Sursa: Observatornews

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.