Duminică, 28 iulie, în jurul orei 13:20, o femeie din orașul Vicovu de Sus a sunat la 112 și a anunțat că pe strada Bisericii din localitate se află o persoană mușcată de câine.

În urma deplasării la fața locului, în curtea unui imobil a fost identificată o persoană de sex masculin care prezenta multiple plăgi mușcate la nivelul capului și a membrelor superioare. De asemenea, în curte a fost identificat un câine de culoare neagră, cu lesă la gât, iar acesta a fost prins și legat.

Din verificările efectuate s-a constat faptul că persoana în cauză are 43 ani, este localnic și este fratele proprietarului locuinței și a câinelui.

Bărbatul de 43 de ani s-a deplasat duminică  la locuința fratelui său, care se află în Germania, pentru a da mâncare la câine, care se afla într-un țarc. Bărbatul a intenționat să scoată câinele la plimbare prin curte, moment în care a fost atacat și mușcat de către acesta. Victima a strigat după ajutor, fiind auzită de vecini, care au intervenit și au reușit să îndepărteze câinele.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, iar în jurul orei 15.00, cadrele Poliției mun. Rădăuți au fost înștiințate de către personalul medical din cadrul unității spitalicești, cu privire la decesul acestuia.

Câinele nu figura în nicio evidență, urmând a se stabili dacă acesta face parte din categoria câinilor periculoși, în vederea luării măsurilor legale conform prevederilor OUG 55/2005.

În cauză s-a întocmit  dosar penal cu privire la infracțiunea de „ucidere din culpă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.