Joi, 5 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Suceava, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară emise de Tribunalul Suceava în cadrul unui dosar penal, la imobilele amplasate în mun. Suceava, str. Viitorului, locuinţă utilizată de un suspect de 35 ani din Zvoriștea, cât şi la domiciliul suspectului şi sediul firmei sale, ambele amplasate în satul Dealu, com. Zvoriştea.

În cauză a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect sub aspectul comiterii infracţiunilor de „înşelăciune”, în formă continuată (21 acte materiale) şi „spălarea banilor”, în formă continuată şi se efectuează cercetări pentru infracţiunile de „evaziune fiscală”, în formă continuată  (17 acte materiale) şi „delapidare” în formă continuată (108 acte materiale).

Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit că în perioada 14.06.2017 – 04.02.2019, la intervale diferite intervale de timp, dar în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, cu intenţie directă, bărbatul, prezentându-se sub calitatea mincinoasă de administrator al firmei, deşi nu avea această calitate, a indus în eroare un nr. de 21 persoane vătămate cu ocazia încheierii şi executării unor contracte de prestări servicii, prezentându-le ca adevărate, fapte mincinoase, respectiv că va executa piesele de mobilier comandate, deşi nu dispunea de posibilitatea confecționării acestora, societatea neavând angajați, acţiuni întreprinse de suspect în scopul de a obţine pentru el un folos patrimonial injust în  valoare totală de  332.100 lei, prin folosirea de mijloace frauduloase (contracte de prestări servicii şi facturi fiscale de avans încheiate în numele  firmei), pricinuindu-le pagube mai multor persoane din difertite județe din România.

  Pentru inducerea în eroare a persoanelor vătămate, suspectul a promovat firma pe internet, unde a creat un site cât şi pe reţeaua de socializare Facebook unde se prezenta în mod ireal drept producător naţional de mobilier din PAL şi MDF vopsit.

Totodată, s-a stabilit că în perioada 24.10.2017-19.02.2019, în mod repetat, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, cu intenţie directă, suspectul, cunoscând că sumele de bani provin din săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, şi-a însuşit din contul agentului economic, utilizând cardul ataşat contului şi ATM-urile unităţilor bancare amplasate pe raza mun. Suceava şi a mun. Bucureşti, prin retrageri zilnice şi succesive de numerar, suma totală de  89.816,38 lei şi a depus sumele de bani, astfel retrase, în conturile personale, scopul acţiunilor sale fiind ascunderea sau disimularea originii ilicite a acestor sume de bani, pe care ulterior, le-a utilizat pentru pentru a efectua plăţi către diverse persoane fizice şi juridice.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor au fost ridicate în vederea cercetărilor, un laptop, telefoane mobile şi documente contabile utile soluţionării cauzei.

De asemenea, după audierea suspectului s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 06.09.2019, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Suspectul a fost introdus în arestul C.R.A.P. Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.