Luni, 27 septembrie, la ora 21:16, lucrătorii Secției 8 Poliție Rurală Adâncata au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către personalul medical de pe ambulanță, cu privire la faptul că pe terasa unui magazin mixt de pe raza satului Șerbănești, comuna Zvoriștea, a fost identificată o persoană care nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarată decedată.

 În temeiul sesizării, patrula formată din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, s-a deplasat la fața locului, unde, în urma vizionării imaginilor video surprinse de camera de supraveghere video montată pe terasa magazinului mixt S.C. Gulliver din sat Șerbănești, com. Zvoriștea, jud. Suceava, a constatat următoarele:

La data de 27.09.2021, în jurul orelor 16.00, B. Alexandru, de 65 ani, localnic, s-a deplasat pe terasa magazinului menționat, unde împreună cu o altă persoană din localitate, respectiv B. Costică, a consumat cantitatea de 500 ml vodkă, după care acesta din urmă a plecat de pe terasă, B. Alexandru rămânând singur la masă.

În jurul orelor 17.46, în timp ce la altă masă de pe terasă se aflau alte persoane care consumau băuturi alcoolice, numitul B. Alexandru a căzut de pe scaun, pe podeaua din beton a terasei, fără ca celelalte persoane prezente să intervină pentru a-l ridica. Ulterior, după aproximativ 2 ore, timp în care B. Alexandru a stat întins pe jos, gestionara magazinului l-a observat pe acesta, iar la fața locului a fost solicitată prezența unui echipaj medical. În urma manevrelor de resuscitare efectuate de echipajul medical, la ora 21.20 s-a constatat decesul numitului B. Alexandru.

În urma discuției avute cu fiul persoanei decedate, s-a stabilit că tatăl său obișnuia să consume alcool la barurile din localitate.

Cadavrul a fost ridicat și transportat la morga Spitalului Județean Suceava pentru efectuarea autopsiei în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.

În cauza a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de „ucidere din culpă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.