Nu există o limită a numărului de examene auto pe care le poate susține un candidat, în Polonia, și tocmai de aceea un bărbat de 50 de ani a ajuns să dea testul teoretic pentru permis auto de 192, de ori, fără să reușească să-l treacă vreodată, informează site-ul televiziunii TVP Łódź.
Bărbatul, care locuiește în Piotrków Trybunalski, e deținătorul recordului absolut la Centrul Provincial de Trafic Rutier din orașul lui și de 17 ani încearcă să obțină dreptul de a conduce. N-a apucat să pună mâna pe volan și să dea testul practic, pentru că a picat mereu examenul teoretic. Iar angajații de la WORD, departament special unde se susțin examenele, îl cunosc deja foarte bine pe candidat.

„Cu toții îi dorim să promoveze examenul teoretic. Poate că, odată ce a făcut acest lucru, va trece examenul practic la prima încercare”.

Când a dat examenul pentru prima dată, bărbatul avea 33 de ani. Regulile s-au schimbat de mai multe ori de atunci. În prezent, testul teoretic constă în 32 de întrebări, pentru care se acordă puncte: de la unu la trei. Numărul necesar de puncte este de 68 pentru a trece, iar maximul este de 74. Timpul maxim la dispoziție e de 25 de minute pentru a răspunde la test. Bărbatul care a susținut examenul de 192 de ori a cheltuit pentru asta 6.000 de zloți, adică puțin peste 1.300 de euro, în 17 ani. Presa a mai consemnat și alți candidați care și-au dorit atât de tare permisul de conducere încât au dat examen de câte ori a fost nevoie. În același oraș, Piotrków Trybunalski, un alt bărbat a încercat până acum să treacă testul de 40 de ori. Tot fără succes. Iar în Opole, un oraș din sudul țării, un alt candidat și-a încercat norocul de 113 ori.

„Ar trebui să existe un regulament în Polonia care să interzică unui candidat să susțină examenul de peste douăzeci sau treizeci de ori. Dacă cineva nu cunoaște regulile și nu le cunoaște, nu ar trebui să circule pe stradă. La urma urmei, poate fi periculos pentru alții”.

 

Sursa: Libertatea.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.