În cursul zilei precedente polițiștii suceveni au aplicat 187 de sancțiuni contravenționale în valoare de 334.985 lei pentru nerespectarea prevederilor privind circulația persoanelor în contextul Ordonanței Militare nr. 3.

Potrivit purtătorul de cuvânt al Poliţiei Suceava, Ionuţ Epureanu, o altă sancțiune în valoare de 5000 lei a fost aplicată unei persoane care nu a respectat măsura au autoizolarii.

„Colegii jandarmi au aplicat alte 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 2900 lei pentru nerespectarea restricțiilor de circulație si deplasare în contextul Ordonanței Militare nr. 3”, a precizat Ionuț Epureanu.

Acesta a făcut apel încă o dată către cetăţeni să respecte restricțiile de deplasare şi să apeleze la completarea declarațiilor pe propria răspundere doar în situațiile limitativ prevăzute.

„Speram că toată lumea să înţeleagă că aceste măsuri sunt în interesul nostru, al tuturor şi al celor dragi nouă. Ca polițiști ne facem datoria şi încercam să înţelegem toate situațiile şi să le abordăm profesionist dar şi uman. Spre exemplu, aseară în jurul orei 23:00 un cetățean care a revenit din Italia avea asupra sa câinele de companie şi….30 de papagali. Conform procedurii, cetățeanul a fost preluat în convoi de echipaje de poliție și condus spre locul de carantinare. Printr-o colaborare foarte bună cu partenerii sociali, “Casa lui Patrocle” şi alţi oameni cu suflet şi disponibilitate, polițiștii au găsit soluții şi pentru ,,bagajele inedite şi… însufleţite”.
Poate nu e momentul pentru astfel de exemplificări, dar le aduc în discuție pentru a sublinia efortul unor oameni care în aceste zile îşi arata măsura profesionalismului, a empatie şi umanismului, alături de colegii din sistemul medical şi alţi oameni din prima linie. Respect tuturor şi Dumnezeu să îi ajute şi să îi păzească!”, a transmis Ionuț Epureanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.