Marți, 24 septembrie, în jurul orei 12:15,   Secția de Poliție Burdujeni a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că în dreptul unui imobil de pe str. Vasile Pârvan din municipiul Suceava, o persoană s-a electrocutat.

În urma cercetărilor s-a stabilit că C. F., de 29 ani, din oraş Popeşti-Leordeni, jud. Ilfov, angajat ca electrician la o firmă din Salcea, efectua lucrări de rebranşare la o nouă instalaţie electrică.

La un moment dat, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, acesta s-a urcat cu ajutorul unei scări metalice, pe stâlpul de beton din dreptul imobilului. În momentul în care a urcat scara de metal, până la aproximativ înălţimea de 4,8 m, fără a ajunge la instalaţia electrică aflată sub tensiune, bărbatul a fost electrocutat, căzând de pe scară de la înălţime.

Acesta a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Suceava, fiind conştient până la sosirea acesteia. Din investigaţiile efectuate, s-a stabilit faptul că acesta prezintă „electrocuţie, TCC cu pierderea cunoştinţei, TCF traumatism coloană cervico-dorsal-lombară şi traumatism toraco-abdominal pelvin stâng”, rămânând internat.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „vătămare corporală din culpă” şi de „neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.

Evenimentul a fost anunţat telefonic la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.