Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului PETROVICI  GABRIEL, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracțiunii de violență în familie raportat la infracțiunea de omor.

Inculpatul Petrovici Gabriel era fiul victimei M.B.D. și locuia împreună cu aceasta  municipiul Rădăuţi.

La data de 05 decembrie 2017 inculpatul s-a întâlnit cu fosta sa soţie, cu care a purtat mai multe discuţii, reproşându-i acesteia că ar avea inclusiv o relaţie cu numitul J.I.S..

Supărat de această discuţie cu fosta soţie, inculpatul s-a întâlnit în cursul după-amiezii, orele 16:00-17:00, cu numitul D.I., s-a deplasat pe la mai multe localuri din municipiul Rădăuţi şi oraşul Siret, a consumat băuturi alcoolice în municipiul Rădăuţi, a cumpărat băuturi alcoolice de la un magazin, iar în continuare s-a deplasat cu această persoană la imobilul unde locuia cu mama sa – cu aproximaţie ora 23:00 – unde au început să consume băutura.

Inculpatul a continuat convorbirile telefonice cu fosta soţie şi totodată l-a invitat telefonic în locuinţă pe numitul J.I.S.. La scurt timp această persoană a ajuns la casa inculpatului după care, pe fondul „geloziei”, inculpatul a început să-i reproşeze că are relaţii cu fosta soţie. În această dispută a intervenit martorul D.I., acesta a reuşit să-l tempereze pe inculpat, după care J.I.S. a părăsit imobilul.

Aflată la rândul său în bucătăria casei, victima i-a solicitat inculpatului să se liniştească, însă acesta, foarte nervos şi totodată sub influenţa alcoolului, i-a reproşat mamei sale că din cauza ei s-a produs divorţul dintre el şi fosta soţie, după care i-a smuls ochelarii de pe faţă, le-a rupt rama, a luat medicamentele victimei şi le-a aruncat.

În continuare inculpatul a prins-o de păr pe victimă, apoi de haine, a târât-o spre dormitorul acesteia, continuând să-i reproşeze că „l-a divorţat” de fosta soţie. În cameră inculpatul a aplicat mamei sale multiple lovituri, de o duritate nejustificată, pe aproape tot corpul.

Inculpatul a revenit în bucătărie după circa 30 minute – acesta este de fapt intervalul de timp în care autorul a lovit-o pe mama sa, în camera acesteia. Ulterior atât martorul cât şi inculpatul au continuat să consume băuturi alcoolice după care au adormit.

Martorul D.I. a dormit în bucătărie, iar la un moment dat, inculpatul l-a trezit spunându-i că mama sa a murit. Inculpatul a refuzat să anunțe poliția, preferând însă să strângă diverse lucruri împrăştiate prin casă şi totodată să spele urmele de sânge din locuinţă.

Martorul D.I. l-a contactat telefonic pe fratele său şi i-a solicitat să vină la locuinţa inculpatului, această persoană ajungând acolo după câteva minute. Constatând la rândul său că victima este decedată, observând urmele de violenţă de pe corpul acesteia precum şi urmele de sânge de pe podele, i-a solicitat la rândul său inculpatului să anunţe organele de poliţie, însă acesta a ignorat şi această solicitare, ocupându-se în continuare de ştergerea urmelor agresiunii.

Martorul D.C. s-a deplasat la sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi şi a sesizat acest incident, iar ulterior la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă.

Conform concluziilor medicului legist din cadrul C.M.L. Rădăuţi cuprinse în raportul de autopsie, moartea victimei a fost concurenţial violentă şi s-a datorat asfixiei mecanice prin sugrumare şi posibil compresie toracică şi concomitent leziunilor meningo-cerebrale (hemoragie masivă subdurală cu compresie cerebrală secundară, edem cerebral, contuzie şi dilacelare pontină şi de pedunculi cerebrali) prin lovire cu şi de corpuri dure, care se constituie ca factori concurenţiali în producerea decesului. Analizele toxicologice au stabilit că victima nu a consumat băuturi alcoolice anterior decesului.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.