Un bărbat de 32 de ani din Cisnădie – Sibiu a fost prins în două zile consecutive în public, deşi era infectat cu SARS – CoV-2 şi avea dispoziţie să stea izolat la domiciliu. Căutat acasă, acesta este de negăsit.

Un sibian a ajuns în atenţia mass-media după ce în loc să stea izolat la domiciliu până se vindecă, fiind diagnosticat pozitiv la SARS – CoV-2, a preferat să se plimbe pe străzi şi să rişte astfel să îmbolnăvească pe toţi cei cu care a intrat în contact.

În data de 6 aprilie a fost amendat de o un echipaj al Poliţiei Cisnădie cu 4.000 de lei, iar în data de 7 aprilie i s-a întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, fiind prins de un filtru instituit la una dintre ieşirile din oraş, în timp ce încerca să ajungă cu maşina pe DN 1.

Pe data de 8 aprilie, când poliţiştii s-au deplasat la domiciliul acestuia pentru verificări au constatat cu stupoare că nici de această dată sibianul nu era acasă, deşi acesta le spusese clar în cele două rânduri când fusese prins că: „Nimeni nu mă poate ţine închis în casă”.

Iubita acestuia a declarat că tânărul i-ar fi spus că merge să se interneze. Numai că nici această variantă nu s-a dovedit adevărată, în urma verificărilor poliţiştilor, scrie adevarul.ro.

Din acest motiv, bărbatul s-a mai ales cu un dosar de cercetare penală tot pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi se aşteaptă clarificări privind măsurile care se impun într-o astfel de situaţie. Există însă şanse mari ca cel în cauză să fi reuşit să iasă din Cisnădie – oraş aflat în carantină şi să umble liber prin ţară.

La data de 8 aprilie, în jurul orei 12:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Cisnădie au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurii izolării de către localnicul în vârstă de 32 de ani, pe numele căruia, la data de 7 aprilie, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu, Elena Werner.

Aceeaşi sursă a mai menţionat: „La adresa declarată a fost găsită concubina acestuia care a declarat poliţiştilor că bărbatul a părăsit locuinţa pentru a se deplasa la Spitalul Orăşenesc Cisnădie, aspect care, în urma verificărilor efectuate, nu s-a confirmat. În aceste condiţii, pe numele bărbatului s-a deschis un nou dosar de cercetare penală care vizează săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. De asemenea, poliţiştii au înaintat Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu o solicitare în vederea aplicării măsurilor legale care se impun, în conformitate cu prevederile Legii nr. 136/2020, O.M.S. nr. 1309/2020 şi O.M.S. nr. 1513/2020”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.