Miercuri, 11 martie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 15 Vatra Dornei, Postul de Poliție Dorna Candrenilor au solicitat sprijinul specialiștilor de la Garda Forestieră Suceava pentru a efectua cercetarea la fața locului în dosarul penal cu privire la infracțiunile de „tăiere ilegală și furt de arbori”.

Cu ocazia aceste activități s-a constatat faptul că Gheorghe B., de 70 de ani, din comuna Dorna Candrenilor, a tăiat de pe picior 37 de arbori din care 12 fără a avea marca vreunui ciocan silvic, iar 25 de arbori fără a obține autorizație de exploatare.

Materialul lemnos a fost găsit la cioată, fiind inventariat având un volum de 47.059 m.c , iar valoarea este de 7 717,68 lei.

În cauză s-a dispus reținerea în vederea confiscării a întregii cantități de material lemnos și a fost predată în custodie la O.S. Dorna Candrenilor fiind aplicată o sancțiune de 6.000 lei lui  Gheorghe B., cu privire la exploatarea fără autorizație a celor 25 de arbori. Pentru cei 12 arbori tăiați ilegal au fost continuate cercetările în dosarul penal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.