Polițiștii atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat.

Astfel, chiar și la mai bine de o lună de la producerea unui eveniment rutier, în baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea și încarcerarea unui șofer de 58 de ani care a condus băut la volan.

Pe data de 8 februarie 2019, în jurul orei 18.30, polițiștii din cadrul S.P.R.1 Vadu Moldovei au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către o femeie din municipiul Fălticeni, despre faptul că a fost implicată într-un accident rutier, pe raza com. Bogdăneşt.

S-a stabilit că în incidentul rutier produs pe DJ 155 A Bogdăneşti s-au înregistrat doar pagube materiale, dar celălalt șofer, un bărbat de 58 de ani din Râșca se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit IPJ Suceava, joi, 28 martie, în urma continuării cercetărilor în cauza din 08.02.2019, privind accidentul rutier soldat cu pagube materiale produs pe raza comunei Bogdănești și în care, conducătorul auto, un bărbat de 58 de ani din comuna Râșca se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatele probelor biologice au relevat o alcoolemie de 2,05 respectiv 1,95 g/l alcool pur în sânge, motiv pentru care, agenții Postului de poliție Bogdănești au dispus reținerea conducătorului auto pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Bărbatul de 58 de ani a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, pentru stabilirea unor măsuri preventive.

Deși măsurile ferme dispuse de polițiști au fost intens mediatizate tocmai în vederea responsabilizării și conștientizării consecințelor în plan juridic și personal generate de nesocotirea legislației rutiere, în continuare există șoferi care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier și pun în pericol atât propria viață cât și integritatea celorlalți participanți la trafic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.