Un bebeluş a murit asfixiat în Botoşani, după o adolescentă de 16 ani a încercat să nască acasă, ascunsă de mama ei. Din nefericire, poziţionarea copilului a făcut ca acesta să se nască cu picioarele înainte. Capul micuţului nu a putut ieşi şi a murit asfixiat.

Tragedia a avut loc sâmbătă dimineaţă, în localitatea Hlipiceni.

Potrivit monitorulbt.ro, cea care a sunat la 112 a fost chiar mama fetei, care a descoperit grozăvia când totul era prea târziu.

Femeia a observat că fata ei se plimba încontinuu pe uşă, când în cameră, când la toaleta din fundul curţii. Minora a reuşit să îşi ascundă sarcina de mama ei pe tot parcursul celor nouă luni, astfel că femeia nu avea nicio bănuială.

„La un moment dat, am intrat în camera fetei şi am observat că aceasta plângea şi avea ceva între picioare, iar când m-am uitat mai bine am observat trupul pe jumătate ieşit, al unui bebeluş”, a povestit femeia cadrelor medicale.

Bebeluşul era băieţel

Ea a încercat să scoată pruncul, însă nu a reuşit, apelând disperată la serviciul 112.

La faţa locului a fost trimisă o ambulanţă care era în apropiere, dar şi un echipaj cu medic de la Botoşani. „Din păcate, nu s-a mai putut face nimic, fiind vorba de o prezentaţie pelviană, iar decesul survenind, probabil, în urma asfixiei mecanice. Acest lucru urmează să fie stabilit de medicii legişti”, a spus medicul Daniela Amarande, din cadrul SJA Botoşani.

Trupul bebeluşului, care era de sex masculin, a fost în cele din urmă, detaşat de corpul mamei şi preluat de medicii legişti pentru efectuarea autopsiei.

Minora a fost transportată la Maternitatea Botoşani, unde i-a fost scoasă placenta.

Sursa: Observator

One Response

 1. Constanța

  Nu este vina fetei, este vina mamei pentru că nu i-a oferit o minimă educație sexuală
  Sunt mame care fug de această responsabilitate si de aceea este necesar să se introducă in școli cursuri de educație sexuală de la varsta de 11-12 ani.
  Aceste cursuri le-ar ajuta pe fete să învețe despre protecția Impotriva sarcinilor nedorite, despre protectia împotriva bolilor cu transmitere sexuala, despre abuzuri sexuale si multe altele.
  E usor să interzici anumite lucruri dar e mai eficient ca tinerii adolescenti sa fie informati si ei singuri vor deveni mai responsabili si mai asumați când vor lua decizii importante.

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.