Miercuri, în jurul orei 07.10, L. N., de 49 ani, din com. Stulpicani, în timp ce conducea imprudent bicicleta pe DC 34, în interiorul localităţii Stulpicani, com. Stulpicani, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a pătruns pe DJ 177A, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului Ford Tranzit condus de către B. C, de 41 ani, din com. Ostra, care se deplasa pe DJ 177A (drum prioritar), având direcţia de deplasare Ostra către Frasin, intrând în coliziune frontală-lateral dreapta cu aceasta, proiectându-l pe biciclist pe partea carosabilă.

În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară biciclistului, care a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit următorul diagnostic: „T.C.F. minor, plagă arcadă stânga”, victima nerămânând internată.
Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologie în vederea stabilirii alcoolemiei. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului se fac atât biciclistul, care a condus bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu a acordat prioritate de trecere autovehiculului care circula pe drumul prioritar, cât şi conducătorul auto care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum cu carosabil umed.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.