Sâmbătă, 4 maritie, în jurul orei 23.15, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2H, dinspre municipiul Rădăuți spre comuna Vicovu de Jos, din cauza vitezei excesive, un tânăr de 20 de ani din municipiul Rădăuți, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe trotuarul din partea dreaptă a drumului, unde, a tamponat două autoturisme parcate, după care, a surprins și accidentat mortal un minor de 13 ani, din comuna Horodnic de Jos, care se deplasa pe lângă bicicletă.

Militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți au intervenit cu modulul SMURD (autospecială cu accesorii pentru descarcerare și o ambulanță SMURD B2) la un accident rutier produs pe raza comunei Gălănești. Pompierii au fost sprijiniți de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean din Rădăuți.

La fața locului, un autoturism a părăsit partea carosabilă, a intrat pe trotuar, unde a lovit un biciclist, după care a intrat în coliziune cu două mașini parcate, pe una dintre acestea răsturnând-o.

Salvatorii au luat măsurile specifice de siguranță – au balizat zona, au deconectat bornele de la bateriile de acumulatori și au verificat eventualele scurgeri de carburanți și lubrifianți. Concomitent, alături de personalul Serviciului de Ambulanță Județean, au acordat primul ajutor medical celor implicați în accident.

Biciclistul, un băiat în vârstă de 13 ani, a fost găsit în stare de inconștiență, iar în urma manevrelor de resuscitare, din nefericire, nu s-a putut decât constata decesul.

În autoturism se aflau două persoane, șoferul în vârstă de 20 de ani și un pasager în vârstă de 18 ani. Cei doi au suferit leziuni minore la nivelul feței și au fost transportați la Centrul de Primire Urgențe (CPU) al Spitalului municipal Rădăuți, pentru investigații suplimentare.