Joi, 29 octombrie, în jurul orei 14:52, D.H., în vârstă de 40 ani, din com. Volovăț, conducea autoutilitara, cu volan pe partea dreaptă, pe strada Putnei, din municipiul Rădăuți, având direcția de deplasare dinspre str. 1 Mai către str. Ștefan cel Mare. 

Pe str. Măcelarilor, din mun. Rădăuți, se deplasa în calitate de biciclist numitul M.P., de 59 ani, din municipiul Rădăuți, care avea direcția de deplasare către strada Pictor Grigorescu. Ajuns la intersecția cu str. Putnei, biciclistul a pătruns în intersecție către înainte, spre str. Pictor Grigorescu, fără a respecta semnificația indicatorului „Cedează trecerea”, situație în care a fost acroșat de către partea din față a autoutilitarei, a cărui conducător începuse efectuarea virajului spre stânga pentru a pătrunde pe str. Putnei. 

În urma impactului a rezultat rănirea biciclistului, care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul municipal Rădăuți, unde i s-a stabilit diagnosticul: „politraumatism cu observație ruptură arteră femurală stânga”, ulterior fiind transferat la Spitalul Județean Suceava.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Biciclistul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest însă s-a dispus prin ordonanță recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei de către lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.