Consiliul Județean Suceava a votat joi, 21 septembrie, în cadrul unei ședințe extraordinare, darea în folosință pe termen limitat Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL) a terenului proprietate publică a județului Suceava în suprafață de 3.000 mp, în vederea realizării obiectivului de investiții Ansamblu de locuințe de serviciul cu 30 de unități locative prin programul „Construcție de locuințe de serviciu” în incinta Spitalului Vechi.

Acolo este o parcelă cadastrală de 37.000 mp. E o suprafață mare, pe care am împărțit-o în două. S-a creat acolo o divizare cadastrală unde 3.000 de mp urmează să fie dați în folosință gratuită, conform procedurilor, către ANL. Este nevoie să se creeze aceste locuințe pentru medicii de la Spitalul Județean Suceava. Conducerea spitalului cere așa ceva și eu zic ca trebuie să intrăm în linie dreaptă și să grăbim toate procedurile. Ne gândim și la dezvoltarea altor pavilioane de la Spitalul Vechi, însă important e să avem și o motivare concretă pentru medici, în special pentru medicii tineri, pentru medicii specialiști de care avem nevoie”, a declarat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.

Autoritățile locale au responsabilitatea să elaboreze, pe cheltuială proprie, documentațiile tehnico-economice pentru execuția utilităților și dotărilor aferente construcției apă-canalizare, energie termică și electrică, gaze naturale precum și iluminat stradal, telefonie, căi de acces, alei pietonale, spații verzi în interiorul perimetrului destinat locuințelor de serviciu și să asigure de la bugetul local sursele necesare pentru execuția utilităților tehnico-edilitare aferente construcției în interiorul perimetrului destinat locuințelor de serviciu, inclusiv în colaborare cu operatorii de utilități, acolo unde este cazul.

La ședința extraordinară, care a durat doar 5 minute, au fost prezenți 28 din cei 37 de consilieri județeni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.