Un tânăr de 28 de ani din comuna Tudora, județul Botoșani, a fost reţinut miercuri, 9 septembrie, de polițiștii din comuna Fîntînele. Oamenii legii au indisponibilizat și o autoutilitară şi au confiscat ţigări în valoare de aproape 70.000 lei, după o acţiune în trafic pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de contrabandă.

În ultima perioadă s-a dispus intensificarea acţiunilor de control în trafic şi exploatarea informaţiilor deţinute cu privire la transportul de produse accizabile de contrabandă. Au fost organizate mai multe echipaje cu participarea poliţiştilor rutieri dar şi din cadrul structurilor de ordine publică.

Miercuri,9 septembrie, poliţiştii Postului de Poliție Fîntînele au oprit pentru control pe D.J. 290, în localitatea Băneşti, o autoutilitară marca Iveco, condusă de către un tânăr de 28 ani, din comuna Tudora, judeţul Botoşani, în care au fost identificate mai multe pachete de țigări netimbrate, camuflate în lăzi cu prune şi în cabină. Totodată, în caroseria autoutilitarei a fost identificată cherestea, esență brad, fără a deține documente legale de proveniență.

În urma inventarierii țigărilor depistate în autoutilitară, a rezultat cantitatea de 4990 pachete ţigări (99.800 bucăţi ţigarete) diverse mărci, de provenienţă extracomunitară, în valoare de circa 69.860 lei.De asemenea, a fost efectuată activitatea de inventariere a materialului lemnos (cherestelei), rezultând cantitatea de 1,53 mc, care a fost ridicată în vederea confiscării, fiind aplicată sancțiunea cu amendă în valoare de 1.000 lei, conform Legii nr. 170/2010. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă, ce urmează a fi soluționat procedural de către poliţiştii Secției 2 Poliție Rurală Ipotești.

În urma materialului probator administrat în cauză, tânărul de 28 de ani a fost reținut pe o perioadă de 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava, urmând. să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu propunerea de arestare preventivă. De asemenea, autoutilitara în valoare de cca. 4000 Euro, a fost indisponibilizată.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a produselor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.