În ultimele 48 de ore, pompierii militari suceveni au intervenit în cazul a 61 de misiuni specifice, astfel: nouă intervenții de localizare și lichidare a incendiilor, 39 de misiuni SMURD, o asanare pirotehnică și 12 alte intervenții.

Vineri, 21 februarie, în jurul orei 10:45, militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Slatina, au intervenit cu trei autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Slatina.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la adăpostul de animale, cu pericol de propagare la casa de locuit și la o anexă gospodărească.

Au ars: adăpostul de animale, construit din lemn și acoperit cu azbociment, pe o suprafață de aproximativ 100 mp, și circa o tonă de fân. În incendiu au pierit doi porci și un cal.

Scânteile purtate de vânt au aprins și acoperișul unei case din vecinătate, care a ars pe o suprafață de aproximativ 6 mp. Din fericire, focul a fost observat la timp și lichidat în limitele găsite.

Inițial, incendiul a izbucnit din interiorul adăpostului de animale, unde s-au aprins plante furajere, cel mai probabil din cauza jocului copiilor cu focul.

Incendiul a fost lichidat la ora 12:20, iar pompierii au salvat casele de locuit ale celor doi proprietari afectați și o construcție anexă din prima gospodărie.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.