Miercuri, 26 ianuarie, la ora 10.15, lucrătorii SPR 1 Vadu Moldovei au fost sesizați prin SNUAU 112 de către D. Emanuel, cu privire la faptul că a găsit o persoană decedată la Mănăstirea Slătioara.

La fața locului s-a deplasat patrula din cadrul S.P.R.1 Vadu Moldovei, care au constatat următoarele:

La data de 26.01.2022, în jurul orei 10.00, H. Constantin din comuna Râșca s-a dus la chilia unde locuia călugărul Albu Radu, de 67 ani, domiciliat în orașul Dolhasca(fără forme legale la Mănăstirea pe stil vechi Slătioara) pentru a-i duce mâncare, ocazie cu care l-a găsit pe acesta căzut jos în dreptul chiliei, moment în care a solicitat intervenția unui echipaj medical, care s-a deplasat la fața locului și care a costatat decesul acestuia.

 Din primele verificări a rezultat faptul că persoana decedată nu prezintă leziuni sau urme de violență fizică pe corp.

Din discuțiile purtate cu  B. Valentin, călugăr la Mănăstirea Slătioara, aceasta a declarat faptul că s-a întâlnit în dimineața zilei de 26.01.2022 cu persoana decedată, iar aceasta din urmă se simțea rău, suferind de mai multe afecțiuni. Totodată, acesta a precizat faptul că persoana decedată nu consuma băuturi alcoolice și nu era înscris în evidențele vreunui medic de familie.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă” ce va fi solutionat procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Forăști.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.