Duminică, 5 ianuarie, în jurul orei 12:00, Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată de către un bărbat despre faptul că în jurul orelor 11:50, N.P., de 46 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, angajat în cadrul S.C. Rarăul S.A. Câmpulung Moldovenesc, a suferit un accident la locul de muncă, în urma căruia a suferit leziuni care au necesitat intervenția personalului medical de urgență. 

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că la data de 5.01.2019 N.P. își desfășura activitatea  în sala de fabricare a zerului praf, supraveghind ciclonul final de evacuare a zerului praf. Pentru a verifica dacă ecluza ciclonului final nu este înfundată, N.P. a deschis gura de vizitare montată pe ecluză și, fără a avea un motiv întemeiat, a introdus mâna dreaptă în gura de vizitare, paletele rotorului ecluzei retezându-i vârfurile degetelor arătător, mijlociu și inelar.

Despre incident urmează a fi sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava.  

N.P. a fost transportat la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, fiind diagnosticat cu „plăgi tăiate la degetele 2, 3 și 4”.

S-a întocmit dosar penal cu privire la comiterea infracțiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „vătămare corporală din culpă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.