Colonelul în rezervă Sorin Popovici și-a anunțat intenția de a candida la alegerile locale din luna iunie pentru postul de primar al orașului Siret. Potrivit prezentării de pe pagina de Internet, este salvator, pompier, militar de carieră. „Un pompier în politică? DA! Un pompier în politica faptelor. Pentru că față în față cu situațiile de urgență, orientarea politică, orgoliile sau promisiunile dispar. De aceea, după 30 de ani ca salvator pompier, sunt format să ajut oamenii, să le fiu alături”, toate bune și frumoase până aici, dacă Sorin Popovici nu s-ar folosi de uniforma militară pentru a câștiga capital de imagine.

Este cunoscut faptul că militarii nu au voie să fie implicați în politică și, mai mult decât atât, nu au voie să se folosească de uniformă pentru a-și face publicitate în acest sens. Faptul că Sorin Popovici  este colonel în rezervă schimbă puțin lucrurile, însă tot nu este moral să se folosească de aceste aspecte pentru a-și face campanie electorală. De altfel, alegerile au loc în luna iunie și este prematur pentru ca un viitor candidat să își înceapă campania.

În altă ordine de idei, candidatul de la Siret a postat, pe pagina sa de candidat, fotografii de promovare în care apar, atât el, cât și fiul său, în ținută militară. De menționat este că fiul lui Popovici este pompier militar activ și îi gestionează pagina web, folosindu-se de adresa militară de email.

 

UPDATE: 17 ianuarie 2020

În urma articolului publicat în data de 15 ianuarie 2020, referitor la candidatura lui Sorin Popovici la Primăria Orașului Siret, colonelul în rezervă și-a revizuit pagina de candidat, scoțând fotografiile în care apare și fiul său în haină militară, precum și adresa militară de mail a celui din urmă.

 

 

One Response

  1. Siretean

    Este ilegal și nu imoral portul uniformei militare în campaniile electorale chiar și pentru rezerviști. Extras din:

    ”Portul uniformelor militare | Regulament”, PARTEA I Portul uniformelor militare, CAPITOLUL I Uniformele militare, IV. Alte uniforme, ”A. Uniforma generalilor și ofițerilor în rezervă și în retragere cu drept de a purta uniforma militară :

    Cadrele militare în rezervă sau în retragere care au aprobare de a purta uniforma militară o pot folosi în următoarele situații:
    – de ziua națională a țării, a armatei sau a armei din care au făcut parte;
    – la festivități, adunări, ceremonii și activități protocolare sau comemorative la care sunt invitați oficial;
    – cu ocazia primirii unor delegații ale organizațiilor de veterani din alte țări;
    – la alte activități la care sunt invitați, cu precizarea necesității echipării în uniformă militară.
    Pe timpul cât poartă uniforma militară, cadrele militare în rezervă sau în retragere sunt obligate să respecte regulile stabilite prin regulamentele militare.”

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.