Marți, 20 octombrie, debutează la Gura Humorului tabăra Viitor de 7 stele dedicată tinerilor folkiști. În organizarea lui Sorin Poclitaru (FAIRPLAY), Marius Matache (Forever Folk) și a grupului 7 stele din Iași, nouă tineri folkiști se vor bucura de ateliere tematice pe mai toate temele ce le sunt necesare dacă vor să urmeze o carieră muzicală.

Tabăra mai conține un concert organizat în seara de 21 în pub-ul sucevean La Fierărie iar cei mai talentați patru dintre ei vor fi invitați vineri, 23 octombrie, pe scena din Aula Bibliotecii Universitare din Iași unde Marius Matache, Ștefania Iacob și Sorin Poclitaru vor susține un nou spectacol din ciclul Alchimia Toamnei.
Pe timpul celor 4 zile ale taberei tinerii se vor bucura de ateliere tematice de social media, drepturi de autor, poezie – text de melodie, compoziție, studio de înregistrări și tehnica spectacolului. Ei vor mai beneficia și de apropierea de artiști consacrați, de specialiști în domenii care le sunt încă necunoscute și de trecerea de la scena festivalurilor la scenele mai mici și la publicul mult mai zgomotos al localurilor unde se desfășoară, în general, meseria de folkist.
Cei nouă tineri selectați pentru această tabără sunt Mateiana Anichiforesei și Paul Tihan din Fălticeni, Sebastian Ionel, grupul Noi doi (Laura Macoviciuc și Andrei Cîșlariu) din Dorohoi, Vlad Calimandruc din Botoșani, Cosmin Mariciuc din Săveni, Cezara Crețu din Brașov și Șerban Goșa din Alba Iulia. Toți sunt cunoscuți iubitorilor fenomenului folk de pe scenele festivalurilor de profil și tocmai rezultatele obținute până în prezent și talentul lor indiscutabil au făcut să fie invitați în această tabără.
Menită să-i ajute pe tinerii interpreți în cariera lor, tabără reflectă atașamentul deosebit al poetului Sorin Poclitaru pentru fenomenul folk, pentru valul de noi interpreți ce vin să ocupe locul liber lăsat de legendele tinereții noastre și, dacă la evenimente cu nume mari în locuri mici lider indiscutabil este Km0 din Piatra Neamț, sper să se găsească la Suceava un promotor pentru aceste nume aparținând unor tineri ce au toate șansele să ajungă interpreți renumiți în anii care vin.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.