Joi 4 decembrie, cu începere de la ora 17:00, va avea loc la Muzeul Obiceiurilor Populare din Gura Humorului un eveniment complex dedicat Naturii în care Nicolae Dărămuș va încerca să explice prin fotografii, imagini și cuvinte rolul acesteia în viața noastră.

Medicul Nicolae Dărămuș a renunțat la cariera medicală pentru a se dedica cu totul salvării sănătății planetei, în principal ecosistemului românesc. Scrie, bate cu piciorul locuri frumoase și fotografiază pentru posteritate animale și păsări aflate pe cale de dispariție. Această manifestare reprezintă o tentativă de a aduna scrisul, imaginea și pledoaria filozofică într-o singură demonstrație de bun simț, o încercare de a readuce Natura pe locul pe care îl merită în viața noastră.

Acelora dintre dumneavoastră pentru care Natura mai înseamnă ceva mai mult decât locul în care ieșiți la grătar, care încă mai sunt impresionați când vedeți un cerb sau un urs, această conferință interactivă le poate explica de ce e nevoie ca nepoții noștri să mai găsească ape curate și păduri pe acest teritoriu. Fotografiile și imaginile vânate de Nicolae Dărămuș sunt rezultatele unui periplu sufletesc, a unei deschideri deosebite pe care acesta o are față de natură, pentru că Natura îi răsplătește pe cei care o iubesc cu adevărat.

Pentru o mai bună gestionare a comunicării cu spectatorii și pentru a conferi evenimentului mai multe valențe artistice, Nicolae Dărămuș va avea și invitați, oameni care, dați-mi voie să-l citez, înțeleg și simt ECO.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.