Centrul de cercetare de la Dorna Candrenilor, clădire care în trecut a fost și sediu de Primărie, a intrat în patrimoniul  Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în baza unei hotărâri de Guvern adoptate recent. Operaţiunea de predare-primire a imobilului cu o suprafață de 1.897 mp. s-a realizat  în prezența rectorului universității ieșene, Tudorel Toader, și a primarului comunei Dorna Candrenilor, Dănuț Candrea.

Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași  va înfiinţa la Dorna Candrenilor un Centru Regional de Formare Profesională în Turism (CREATUR), va asigura servicii de tutorat/informare pentru practica la locul de muncă, va facilita integrarea la locul de practică/muncă a practicanților și va contribui la dezvoltarea competitivității organizaționale prin creșterea calității forței de muncă și gradului de motivare a acesteia.


CREATUR va colabora prin programe de parteneriat cu agenții de turism, hoteluri, restaurante, pensiuni turistice. Realizarea proiectului investițional privind extinderea bazei materiale (inclusiv prin îmbunătățirea celei existente), prin crearea unui centru de formare pentru studenții Facultății de Geografie şi Geologie din cadrul Universității, este necesar pentru efectuarea activităților practice cuprinse în planurile de învăţământ.
Formarea profesională teoretică şi practică va avea în vedere calificarea pentru una din următoarele meserii din domeniul turismului: ghid turistic, manager în activitatea de turism, agent de turism-ghid, administrator pensiune turistică, tehnician în hotelărie, recepționer, ghid național de turism (Tour operator), formator.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.