Miercuri, 29 septembruie, la ora 17:53, lucrătorii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au fost sesizați telefonic de către numitul U. Radu din comuna Fundu Moldovei, despre faptul că la data de 29.09.2021 în jurul orelor 17.30 în timp ce se deplasa la volanul autoturismului Skoda Octavia, pe D.J.175 pe raza satului Botuș din comuna Fundu Moldovei, din direcția comunei Breaza spre comuna Fundu Moldovei, a căzut un copac pe mașina sa.

Aspectele sesizate se confirmă, respectiv în jurul orei 17:30 Ț. Traian, din comuna Fundu Moldovei,  aflându-se pe teren pădure proprietate dată în administrarea O.S. Breaza, de pe raza satului Botuș, ce se învecinează cu D.J. 175, a tăiat cu drujba un arbore specia molid. Arborele a căzut pe rețeaua electrică de joasă tensiune a stâlpului și în continuare pe partea din față a autoturismului, ce se deplasa regulamentar din direcția com. Breaza spre com. Fundu Moldovei. În urma impactului cu autoturismul în cauză nu au rezultat victime omenești, ci doar pagube materiale.

Arborele doborât nu prezenta marcă silvică, motiv pentru care la fața locului a fost solicitat și s-a prezentat un reprezentant al Ocolului Silvic Breaza pentru a participa la cercetarea la fața locului, stabilind pentru cioata cu diametrul de 80×90 cm un prejudiciu în sumă de 2.766,39 lei.

Având în vedere aspectele sesizate, a fost întocmit dosarul penal privind săvârșirea infracțiunilor  de tăiere fără drept de arbori art. 107 alin. 1^1 lit. b din Codul Silvic (Legea 46/2008) și distrugere, faptă prev. și ped. de art. 253, alin. 1 din Codul Penal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.