Duminică, 30 august, o femeie a sesizat prin SNUAU 112 că o persoană s-a înecat în apă, pe raza satului Măneuți, com. Frătăuții Vechi.

Echipajul de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești s-a deplasat la fața locului, unde a constatat că minorul în vârstă de 12 ani, A.I., din com. Frătăuții Vechi, venise la scăldat pe pârâul ”Pozen” și aici la un moment dat, după ce s-a scufundat sub apă, nu a mai revenit la suprafață o perioadă de timp, fiind semnalat posibilul înec al acestuia prin SNUAU 112. Echipajul de pe ambulanță sosit la fața locului încearcă resuscitarea acestuia, iar echipa operativă constituită continuă cercetările pentru stabilirea modului de producere al evenimentului.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului s-a stabilit faptul că la data de 30.08.2020, în jurul orei 16.30, A.C., din mun. Rădăuți a plecat de la locuința de domiciliu, împreună cu fii săi A.F., în vârstă de 30 de ani și A.I., de 12 ani, la scăldat pe raza satului Măneuți, în zona râului denumită popular Pozăn. La un moment dat, în apropierea zonei unde se scăldau mai multe persoane, cei trei au lăsat bicicletele pe malul râului, urmând să se mai deplaseze pe jos încă aproximativ 50 de metri. A.C. l-a lăsat pe fiul său A.I. în grija fratelui său, întrucât după ce a ajuns în zona unde se scăldau și-a dat seama că a uitat telefonul lângă bicicletă. După ce a ajuns în zona de scăldat A.I. a traversat apa și de pe malul nordic a sărit în apa și nu a mai fost observat de nicio persoană preț de câteva minute.

La un moment dat în timp ce un bărbat din com. Volovăț înota pe spate a atins cu laba piciorului ceva în apă dându-și seama că este vorba despre o persoană. Văzând acestea, bărbatul s-a ridicat pentru a vedea despre ce este vorba, observând în apă corpul unui copil, care plutea cu fața în jos. Imediat l-a scos pe malul apei iar împreună cu tatăl și fratele acestuia i-au acordat primul ajutor până la sosirea echipajului de ambulanță.

La fața locului a intervenit un echipaj medical din cadrul Serviciului de Ambulanță Suceava, care i-a aplicat manevre de resuscitare timp de 60 de minute, interval de timp în care acesta nu a prezentat niciun semn vital, diagnosticul prezumtiv fiind de ”stop cardio respirator ireversibil”.

Urmează a se efectua necropsia pentru stabilirea cauzei decesului.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „ucidere din culpă”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.