Acuzaţii grave la o grădiniţă din Iaşi. Mai mulţi părinţi susţin că educatoarele ar fi folosit lămpile UV în clasele pline cu copii. Seara, mai mulţi elevi au început să se simtă rău, iar unul dintre ei chiar a ajuns la spital cu o conjuctivită severă. O comisie a Inspectoratului Şcolar a fost trimisă la grădiniţă pentru anchetă. 

Din fericire, niciunul dintre copii nu mai este internat în acest moment, dar lipsesc destul de mulţi din această clasă . 25 de elevi au fost la grădiniţă în ziua respectivă, astăzi doar 16 au venit la unitatea de învăţământ. Sunt mulţi şi acasă care au nevoie de îngrijiri medicale pentru o perioadă mai lungă de timp şi nu au voie să fie supuşi la nicio sursă de lumină. Vorbim despre părinţi care sunt revoltaţi despre situaţia care s-a întâmplat aici la grădiniţă.

Potrivit acestora şi potrivit conducerii acestei grădiniţe, dintr-o greşeală umană a fost pornită, acum două zile, lampa cu ultraviolete în respectiva clasă. După o scurtă perioadă de timp şi-au dat seama îngrijitorii de la grădiniţă că este pornită acea lampă, însă deja fuseseră expuşi copiii. Părinţii spun că pentru o perioadă mai lungă de timp, cei de la unitatea de învăţământ spun că pentru 30 de minute.

Radiaţi la grădiniţă 

Cert este că după ce au dormit la prânz, copiii au început să se simtă rău, prezentau pete roşii pe faţă, dar şi arsuri la nivelul ochilor şi usturimi. Au fost luaţi acasă de către părinţi, iar în seara respectivă mai mulţi au ajuns la spital. Unul la spitalul de copii cu o conjuctivită severă şi alţii la spitalul de neurochirurgie şi trimişi acasă cu tratament. 

Potrivit unităţii de învăţământ, părinţii au cerut să nu mai fie folosită această lampă cu ultraviolete şi spun că totul a fost greşeală. Nu fusese anunţat şi Inspectoratul Şcolar Judeţean de această situaţie până în această dimineaţă. Au fost chemaţi însă părinţii pentru a li se da mai multe explicaţii, însă nu toţi sunt mulţumiţi de ele şi spun că au de gând să facă o plângere la Parchet pentru vătămare corporală din culpă, relatează observatornews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.