O experiență cumplită produsă de un accident rutier îți poate schimba în totalitate viața, iar lecția recunoștinței pe care ți-o predă un eveniment de acest tip, e neapărat să o împărtășești cu cei din jur, pentru a mulțumi Cerului că respiri și vezi din nou lumina zilei.

Aceasta este și povestea unui tânăr din comuna suceveană Moldovița a cărui întâmplare poate reprezenta scenariul unei drame memorabile. Totul a început în anul 2012 când a fost implicat într-un cumplit accident rutier care a venit la pachet cu 11 zile de comă fiind la un pas de a intra în moarte clinică. A reușit, însă, cu ajutorul Lui Dumnezeu și al specialiștilor, să învingă moartea și să se reintegreze în societate, iar acest lucru l-a motivat să se specializeze în kinetoterapie.

„ Accidentul de mașină în care am fost implicat s-a soldat cu o comă de 11 zile, hemoragie pe creier și -7 pe scara Glasgow care la -10 e moarte cerebrală, dar am reușit să înving moartea și să mă recuperez”, a declarat tânărul Alin Moralciuc.

După această experiență aproape fatală, tânărul din Moldovița a finalizat studiile universitare la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T.Popa” din Iași, specializarea Balneo-fiziokinetoterapie și Recuperare medicală și, ulterior, studiile masterale la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca și s-a specializat în tratarea și realibilitarea în bolii reumatologice.

Deși meseria de kinetoterapeut este una destul de populară în România, foarte mulți oameni încă nu știu cu exactitate ce presupune această profesie și care sunt atribuțiile unei persoane care lucrează în acest domeniu.

De aceea, este foarte important să se cunoască faptul că un kinetoterapeut este un specialist care beneficiază de studii universitare și nu o persoană oarecare și se ocupă cu tratarea anumitor afecțiuni, accidentări și dureri ale pacienților săi.

Astăzi, după perioada neagră din viața sa, Alin Beniamin Moralciuc, tânărul muncitor din comuna Moldovița, a ales să răsplătească binele prin bine și, cu sprijinul Primăriei Moldovița, și-a făcut un cabinet de kinetoterapie și resuperare medicală chiar în localitatea unde a avut loc accidentul său, tocmai  pentru a-i ajuta pe oamenii care au suferit traume sau care suferă de diferite afecțiuni reumatice.

„Consider ca această experință mi-a schimbat modul în care mă raportez la viață. Am înțeles valoarea ei și, în același, timp fragilitatea, pentru că, uneori atârnă doar de un fir de ață. Cel mai greu aspect al reinventării mele posttraumatice a fost să îmi înțeleg tendințele egoiste și să munceasc pentru a le depăși. Ironia sorții face ca povestea mea să înceapă înainte accidentului. Eram înscris la Universitatea de Medicina și Farmacie „Grigore T.Popa” din Iași la specializarea Balneo-fiziokinetoterapie și Recuperare medicală și, datorită experienței prin care am trecut și a studiilor am realizez importanța și necesitatea unui astfel de centru în comuna Moldovița”, a declarat Alin Moralciuc.

Acesta a subliniat că oportunitatea unui astfel de centru în comuna Moldovița este reprezentată de contextul activităților fizice de zi cu zi ale cetățenilor, dar și de faptul că sunt oameni care au trecut prin experiențe similare, iar pentru a se recupera au nevoie de tratament de specialitate.

„Societatea trebuie să fie conștientă de faptul că persoanele care necesită recuperare de specialitate se pot reintegra în societate cu puțin ajutor”, a subliniat Alin Moralciuc.

Pe de altă parte, tânărul kinetoterapeut vorbește despre cei care i-au fost alături pe parcursul anilor de după accident, subliniind că Dumnezeu nu l-a părăsit niciodată.

„De la începutul experienței mele și până în prezent am avut un număr foarte mare de oameni care m-au susținut și încurajat. În primul rând Dumnezeu, care nu m-a părăsit niciodată, apoi familia, prietenii și administrația publică locală care mi-a oferit oportunitatea de a începe acest proiect local și pentru asta vreau să le mulțumesc!”, a precizat Alin Beniamin Moralciuc.

Cabinetul „MOROMED” oferă o gamă largă de servicii kinetoterapeutice, recuperare medicală și masaj. Activitatea lui Alin poate fi urmărită și pe toate rețelele de socializare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.